Maheerlijk

‘Heb je nog een beetje kunnen genieten van je doelpunt?’, vraagt Hans Kraay jr. aan Adam Maher. De jonge spelverdeler ontwijkt het uitgestoken been van de getapte oud-voetballer en dribbelt verder naar een teamanalyse. Dit is niet het moment om lang stil te staan bij een mooi doelpunt. AZ is een half uur daarvoor op eigen veld uit de bekerstrijd gewipt.

Maher na afloop van AZ - Heracles ‘We zijn als team door het ijs gezakt’, zegt Maher tegen Kraay. Een weinig toepasselijke metafoor op de warmste maartdag sinds de opening van het KNMI, maar wel een typerende. Adam strooit op twitter met poëtische zinnen alsof hij de zoon is van de Braziliaanse schrijver Paolo Coelho. Zijn antwoord in Kraays microfoon was voor mij het bewijs dat hij zijn twitterberichten zelf schrijft. Ik heb daar wel even aan getwijfeld, beken ik eerlijk.

Welke voetballer twittert: ‘woorden die niet uit je hart komen, kunnen mijn hart niet raken’ of ‘presteren kent geen compromissen, het is goed of slecht’? Bovendien schrijft de zoon van Marokkaanse ouders doorgaans in foutloos Nederlands, iets wat niet veel 18-jarige jongens hem nadoen.

Wat zou het mooi zijn als Adam Maher nog een paar jaar bij AZ blijft voetballen. Met ‘wat je uitstraalt, krijg je terug’ (tweet 2162) in het achterhoofd roep ik Alkmaarse supporters op om Adam Maher de komende weken veel respect en liefde te geven. Ook als AZ straks zonder grote prijs het seizoen afsluit.

Een gedachte over “Maheerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *