Voetbalansichten afl.1 – Gerald Vanenburg

In een verre uithoek van mijn boekenkast staan 2 multomappen met ansichtkaarten van voetballers. De inhoud van die mappen heb ik tussen ’78 en ’82 bij elkaar gespaard. Dat deed ik door AZ-spelers te benaderen en brieven te sturen naar de Nederlandse hoofdkantoren van Adidas, Puma, Quick en Pony.

Gerald Vanenburg in Zoom-trainingspak

De Zoom van Le Coq Sportif was hét clubtrainingspak van Ajax in de tijd dat Gerald Vanenburg, Willem Kieft en Marco van Basten voetballes kregen van Johan Cruijff. Voor mijn 14e verjaardag kreeg ik de korenblauwe. De rode was voor AZ-fans immers geen optie. Ik vraag me af wanneer Le Coq dit pak weer gaat verkopen.

3 gedachten over “Voetbalansichten afl.1 – Gerald Vanenburg

  1. Uren gesurft op het internet om een replica zoom te bemachtigen. Kansloze missie. Het was toch echt het beste pak ter wereld. Gat in de markt voor de juiste trendwatcher.

  2. Ik heb het trainingspak nog steeds. Nu ben ik maar wat blij dat ik het destijds een paar maten te groot gekocht had. Lummels in de groei…Gekocht toen ik 13 was (1983) en na 30 jaar hangt hij nog steeds in de kast. Niet kapot te krijgen. Dat trainingspak heeft wat meegemaakt. Ik zal hem nooit verkopen. En de witte band is nog steeds hagelwit dankzij een moeder die wel wassen kon. Als er een retrofeest is trek ik het bovenstuk aan. Heel veel mensen herkennen het meteen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *